Mjälagårdloppis
I Lördags åkte jag till en av mina favoritloppisar här i Örnsköldsvik. Den ligger en bit utanför stan inåt landet mot Bjästa och heter Mjälagårdloppis. Det är en stor lada på 800 m2 fylld med allt från porslin till möbler. De har även en separat byggnad med verktyg och maskiner för de lite mer händiga typerna. Och priserna är riktigt bra loppispriser. 
Här har jag fyndat mycket fina saker och det gjorde jag även denna gång. Jag tänkte att ni får följa med på en follow me around loppis helt enkelt. 
 
( Kika gärna in på mitt instagramkonto för mer spontana bilder @blomqvistellinor )
 
 
 
Som sagt så ligger loppisen drygt 5 km inåt landet från Bjästa. Åker man längs E4:an så är det bra skyltat med tydliga gula anvisningar. Loppisen drivs av ett gammalt par som bor på gården där loppisen ligger. Naturen runtomkring är väldigt vacker och mysig, speciellt en solig sommardag. Riktig lantkänsla med ladugårdsdoft och kobajs. Älskart! 
 
 
Ja, ni ser ju. Det är knappt man vet var man ska börja. Men är det något jag lärt mig så är det att man absolut inte får ha bråttom någonstans när man ska ta sig an loppisar. För att inte gå miste om skatter och fynd så gäller det att du använder hela din kropp i letandet. Böj dig ner under borden, lyft, gräv och rota runt. För mig är ett loppisbesök ren terapi och en möjlighet för mig att bara vara. Jag går runt i långsam takt och rekar bland dukar och koppar. Men nu går vi vidare tycker jag! 
 
 
Letar ni efter fina mormors koppar eller kanske till och med fulla serviser, handvirkade dukar, gardiner och tabletter så kommer ni hitta det här. Själv har jag varit tvungen att sätta köpstopp på just virkade dukar då jag ej längre har plats hemma... 
 
 
Vackra kaffekannor och lampor finns i överflöd!
 
 
För att inte tala om alla möbler som detta ställe har. Kolla in denna skönhet!? Om vi bodde i en herrgård skulle jag förvara allt mitt finporslin här! 
 
 
 Hej där!
 
 
 Alltså den här lampskärmen har jag suktat efter vid varje besök. Tycker mönstret är helt fantastiskt. Kanske dags att slå till?
 
 
Vackert landskap <3 
 
 
Jag kom därifrån med 3 fynd och 150 kr mindre i plånboken.
En bakform för sockerkakor i olika varianter, en korgbehållare för våra stekspadar och det bästa av allt... 4 stycken djupa tallrikar från Gustavsbergs serie Willow. Är förälskad i dessa. Mer blå vitt porslin åt folket! 
 
Är ni sugna på att fara dit kan ni gå in på deras facebook sida för mer info, sök bara på Mjälagårdloppis. 
 
Ha en fin Söndag kväll!
 
 
 
 
 
 
#1 - Kusin Sandra

Köp med dig skåpet, pigtittaren & servisen med gulddetaljer på till Linköping 😍