När Juli blir Augusti
 
Juli månad lider mot sitt slut och början på Augusti stundar. Och vilken fantastisk Juli det har varit. Ny lägenhet, nya bekantskaper, strandhäng, varma festliga sommarnätter med vänner. Samtidigt känns det skönt att Augusti stundar med något kyligare sensommarkvällar, slutspurt på jobbet och inledningen på en ny termin och ett liv med rutiner igen. 
Men än är jag inte redo att släppa taget så jag håller mig kvar i sommarkänslorna ett litet tag till. 
Lite sommar fynd
I Lördags var jag på loppis roadtrip och såklart fick jag med mig hem fina fynd. Vi tar oss en titt! 
 
Jag har saknat en spegel i hallen och blev därför väldigt glad när jag hittade denna med teak ram i fint skick! Dessutom med orginalmärkningen kvar på baksidan.
En Rörstrand kanna av märket Riviera kunde jag inte motså. Har dessutom två kaffekoppar i samma serie. 
Två tallrikar, en Fenix, Gefle och en Willow, Gustavsberg. Den svarta flaskan i bakgrunden fick jag gratis och tänkte ha som vattenkanna! 
 
Men drömfyndet var ändå, hör och häpna, denna kopp av märket Vinranka från Gefle! 
 
 
Loppis roadtrip
Idag kommer gå till historien som en av de bästa och ljuvligaste av dagar denna sommar för idag for jag och en väninna på loppis roadtrip! Något vi har pratat om i ca två år men som aldrig blivit av förrän nu och tur var väl det för vilka fina ställen vi varit på och vilka fina fynd vi har gjort. Förbered er på bildbomb!
 
Tidigt imorse styrde vi bilen inåt landet bort från Umeås stadsbrus. Jag blir aldrig så lugn och fridfull som när jag är ute på landet, jag menar kolla in det här!? Spegelblanka vattendrag och stigande berg och skog bara några få mil från stan. 
Vi hann inte komma fram till första loppisen innan vi var tvungna att stanna till vid denna underbara äng. Himla klyschigt men hjälp vad somrigt samtidigt. Jag var helt lyrisk... 
..Och var såklart tvungen att förevigas i en inte alls poserande bild..
 Första stopp blev Rödå Antik! 
Här fanns mycket fint som dessa fotogenlampor exempelvis men även Emma fåtöljer och vackra vitrinskåp från 1700-talet! 
Men det kanske fräckaste av allt var denna grammofon spelare. Så häftig och fungerande dessutom men tyvärr för dyr så den fick snällt stå kvar.
Näst på tur blev Bjurfors antik och loppis där jag fann dagens första fynd bland allt bråte. Det var inga snyggt iordningställda loppisar vi var på inte, här behövde man böja sig ner, lyfta och rota fram sakerna. Precis som jag vill ha det.
Innan tredje loppis stoppet var vi så varma och hungriga så vi letade fram första bästa cafe i närheten som blev Cafe Mjölnaren precis intill Vindelälven.
Passa mig i smaken utmärkt och kan varmt rekommenderas.
På Vindelådalens antik och auktionshalll fyndade jag dagens andra och tredje loppisfynd! 
Där fanns också Grön Anna fat och denna snygga skrivmaskin! 
 
På vägen hem stannade vi till ett varv till på första loppisen där jag fick med mig två saker jag funderat på över dagen. Men det kanske bästa fyndet gjordes när vi påvägen hem körde förbi en oplanerad loppis intill vägen som vi lyckligtvis stannade till vid. En riktig pärla med mycket fint märkesporslin som Spisa Ribb, Höganäs och vackra rokoko möbler och 50-tals golvlampor. 
 
Så himla fin dag! Vad jag fyndade får ni se i ett eget inlägg snart!