Vår Retrohall
 
Nu tänkte jag att ni skulle få se hur hallen blev! Vi började i somras med att riva ut vattenreningen som stod i hallen och flyttade ut den till en av bodarna. Plötsligt hade vi en rymlig hall men som behövdes fixas upp rejält. Dessutom hade vi en vattenskada i golvet så vi rev ut allting och satte igång. Det är Magnus som har gjort allting helt själv till och med ragit rör och el.  Vi har inte tagit hjälp av någon förutom när vi skulle lägga våtrumsmatta i garderobsdelen. Han har verkligen varit helt fantastiskt duktig min norrlänning! 
 
Ni får ursäkta bildkvaliten men de flesta bilder togs tyvärr i mörker eller med mobilkameran! 
 
 
Såhär såg det alltså ut när man steg in i hallen! Ena halvan var en lite yta för att ta av sig skor och den andra var utrymme för vattenreningen. Från första början var det en vägg som separerade vattenreningen och hallutrymmet men när vi fick en vattenskada i golvet rev vi bort den. 
Fy vad fult det såg ut, såhär i efterhand kan jag inte förstå hur vi stod ut med denna syn varje dag! 
 
 
Men nu ser samma utrymme ut såhär istället! Nu har vi byggt en garderob eller walk in closet istället med en egengjord skjutdörr. Som ni kan skymta så sitter varmvattenberedaren på väggen, den kunde vi tyvärr inte flytta ut om vi inte ville duscha i kallvatten... Annars har vi nu äntligen fått mer förvaringsutrymme för jackor, skor och fula saker som tvättställ och arbetskläder! Hatthyllan är loppisfyndad såklart!
 
 
Som ni kanske gissat vid det här laget så gillar jag äldre stil så skjutdörren gjorde vi i en "fake" pärlspont. Handtaget köpte vi separat på Beijer bygg. 
 
Taket har vi gjort i spåntad träpanel och det passar supersnyggt då även köket och matrummet har samma typ av tak! 
 
 
Golvet har vi lagt klinkers på också från Beijer Bygg! Då vi valde tapeten innan golvet ville jag ha en färg som passade ihop med den gröna tapeten. Det var svårt då vi inte ville ha en för ljus eller mörk nyans. Men denna terracotta/oranga färgen kändes rätt direkt! På denna bild var golvet ganska nylagt så nyansen är inte helt korrekt! Under har vi lagt golvärme också!
 
 
Tapeterna beställde vi från Retrotapeter.se och i taket satte vi dit spottar som belsyning. Måste nog säga att tapeterna är det bästa med hallen. Älskar det härliga retromönstret och de gröna färgen!  
 
 
 
Och här har vi helheten! Skostället i string, tamburmajoren och smörkärnaren är alla loppisfynd! Tavlan har en kompis till Magnus målat! Är så himla nöjd med resultatet och att ha en funktionell hall med mycket förvaring!