Mättande Fetaostpaj
 
Paj kan ju vara den enklaste och mest mättande maträtten som finns. Sno ihop lite deg och kasta i vad du har hemma så är middagen klar. Men här kommer ett mer specifikt recept på en mättande fetaostpaj som är en riktig favorit hos oss. Du behöver: 
För Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
3 msk iskallt vatten
Gör såhär: knåda ihop mjöl och bitar av smöret, tillsätt vattnet och knåda ihop degen. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen på 200 grader (vi kör varmluft) i ca 10 minuter. 
För Fyllning:
250 g körsbärstomater
1 Broccoli huvud (man kan även ha spenat istället) 
1 eller 2 paket Fetaost
Soltorkade tomater efter behag /vi älskar soltorkade tomater och brukar ha i mycket) 
Gör såhär: Skär broccoli, tomater och soltorkade tomater och lägg i det förgräddade pajskalet, smula fetaosten över.
För Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
Basilika eller timjan (jag brukar pressa i en vitlöksklyfta för mer smak) 
Gör såhär: Vispa ihop alla ingredienser och häll över pajen med fyllningen. In i ugnen ca 200-225 grader (beroende på ugn) i 30-40 minuter! Har ni varmluftsugn så räcker 30 minuter annars kan den lätt bli bränd, så håll koll på pajen! 
 
Ät och njut!