Lovkänslor och ett litet tips
 
 
Lovet rullar på och det är knappt jag tar mig ur morgonrocken om dagarna. Frukostarna är långdragna och jag sörplar mitt kaffe i långsam takt medans jag tittar på en serie. Ute är himlen grå men träden tyngda av klarvit snö och jag sitter och pluggar inomhus med tända ljus. Det var länge sen jag upplevde en vinter med såhär mycket snö, men så bor jag ju i Norrland också numera. 
 Jag tänkte klämma in ett litet tips som är busenkelt men som blir så mycket finare. Och det är att kasta en duk (gärna mönstrad) över piedistalen eller annan möbel som bär upp era växter. De kan se så nakna ut tycker jag men med en duk över blir det riktigt tjusigt. Plus att man får använding för dukar som endå bara ligger och dammar i lådorna.  
 När detta publiceras är det nyårsafton och vi firar ett stillsamt nyår med god mat och goda vänner. Jag tackar för detta år och hoppas på att fler vill fortsätta läsa bloggen under 2018! Gott nytt år på er! 
 
 
 
 
Nyloppat
 
Nu tänkte jag visa er vad jag loppade i veckan. Det blev en salig blandning av fina saker och många av dem har ni säkert redan sett i bokhyllan. Vi tar oss en titt!
 
 
Denna plåtburk var så grön och charmig att den fick följa med hem och nu pryda bokhyllan. Tycker att de engelska motiven är så vackra att titta på, varför görs inte sådana illustrationer för te längre?
 
 
Några omaka tallrikar från Gustavsberg och något engelskt märke. Jag har sagt det förr och säger det igen, använd finporslinet till vardags, det blir så mycket trevligare matupplevelse och känns framförallt lyxigare. Och varför inte blanda olika tallrikar och porslin vid bjudningar istället för likadana tallrikar? 
 
 
Tre tavlor, en av Carl Larsson som jag samlar på och två Stina Sunesson med färgglada motiv som piggar upp i mörka december! 
 
 
Tre nya dukar (där rök mitt köpstopp på bordsdukar) som jag inte kunde stå emot. I alla fall inte den med broderade blommor på. 
 
 
Jag menar kolla på detaljerna och spetskanterna! Förstå vilket arbete och omtanke som lagts bakom denna duk och det är precis denna omtanke och känsla som jag menar på ger ett hem sin karaktär. Något som nyproducerade dukar aldrig kan uppnå på samma sätt. Denna ska få pryda matbordet när jag städat ut alla jultyger. 
 
 
Två ljusstakar i mässing (har ungefär 10 000 nu...)
 
 
Sist men inte minst fyndade jag även två krukor som står i bokhyllan. Tycker den vita är särskilt fint med sitt mönster och den gröna murriga randen på den andra gör sig väldigt snyggt med hyllans träfärg.  
 
Pjuh, det var visst allt. En väldigt bra skörd måste jag säga och allt kommer från PMU i Övik! 
 
 
 
 
 
Ett nytt Vardagsrum
 
Nu tänkte jag visa er vår nya bokhylla som fått flytta in i vardagsrummet och tagit bort de hemskt fula Ikea hyllorna. Måste säga att jag är löjligt nöjd över resultatet och det blev verkligen ett nytt vardagrum och framförallt mer enhetligt. Vi tar oss en titt! 
 
 
Tadaa! Hyllan fyndade jag på blocket och är i teak. Jag gissar på att den är från 50-60 tal och vita metallrör i mitten som skapar en luftig känsla i hyllan. Jag tycker om att väggen fortfarande syns mellan hyllplanen så när vi tapetserat om rummet längre fram kommer den vackra tapeten smälta samman med hyllan och dess inredning! En annan liten detalj jag gillar är att benen har små vita detaljer. 
 
 
Under gårdagen inredde jag hyllan med diverse saker. En bokhylla behöver absolut inte bara innehålla böcker utan kasta in saker som ni tycker är fint, det är när man blandar som helhetsintrycket blir snyggast. Själv har jag exempelvis satt in lampor, plåtburkar och tavlor bredvid böckerna. Ställ gärna sakerna på små virkade bordstabletter för en mer "klädd" känsla. Finns tusentals på loppis! 
 
 
Att ha en Hedera växt i en bokhylla kan vara det tjusigaste jag vet. De långa grenarna som växer fritt gör sig så fint med böckerna för att inte tala om den gröna färgen mot teak trä. Dessutom är grönväxter luftrenande! 
 
 
Mycket förvaring är ett stort plus!
 
 
 Vi tar ett par bilder i kvällsskrud också!
 
 
Så nöjd!