Loppisfynd
När ni läser detta har jag gått på en efterlängtad semester och befinner mig i södra Sverige. Närmare bestämt i Norsholm hos mina föräldrar. Jag och min norrlänning ska stanna här ett par dagar och bara lata oss och ta dagen som den kommer. Några loppisbesök är såklart inplanerade på mina favoritställen och förhoppningsvis, om vädret tillåter, blir det heldagar på stranden. Vi kommer sedan fortsätta ner till Karlshamn för lite mer familjebesök och sen vidare till Köpenhamn en kort sväng innan vi åker uppåt igen. 
 
Det känns helt underbart att få vara ledig. Jag som har jobbat alla sommrar i mitt liv ska nu ha semester som alla andra. Vilken lyx! Bloggen kommer uppdateras såklart annars får ni gärna följa mig på instagram (@blomqvistellinor) för lite mer bilder och uppdateringar.  
 
Men innan jag for på semester fyndade jag en fin grej på loppis som jag tänkte visa er. 
 
 
En gammal smörkärnare som nu får agera...
 
 
...paraply och skohorns ställ! Den ska få stå i vår orenoverade hall och se snygg ut! 100 pix fick jag ge! Åh vad jag längtar tills vi renoverar hallen och jag får inreda den..
Ett grönt hem utan gröna fingrar
Jag har aldrig varit duktig på att hantera växter och blommor.  Alla gånger jag försökt har jag tyvärr lyckats ta död på dem. Något som jag länge sörjt över då jag tycker det är så himla vackert med ett hem fullt av blommor och grönväxter. Växter skapar en känsla av liv i ett hem och utan de kan det se så dött ut. Dessutom renar grönväxter luften från gifter. Det enda jag vågat mig på genom åren är en palmväxt och garderobsblommor då det inte kräver någon speciell omvårdnad och knappt behöver något vatten. 
 
Men i helgen fick jag ett ryck när vi åkte förbi en blomsterhandel med skylten REA 5 Pelargoner för 100 kr. Jag slog till, ringde min personliga pelargoner expert (Mormor) och fick tips och råd för hur jag ska ta hand om de. Min mormor har lyckats hålla sina pelargoner vid liv i 6 år!! 
 
Så nu får vi se hur detta går. Jag hoppas verkligen att jag lyckas ta hand om de för jag älskar synen av pelargonier i köksfönstret. Drömmen är att skaffa stora mårbackapelargonier längre fram under förutsättning att jag klarar av dessa. 
 
 
 
Plantera blommor lektion 1 kunskapsnivå 0. Plantera om blommorna i ny jord i rena krukor. Så gröna fingrar har jag i alla fall. 
 
 
Krukor finns i oändligt antal på loppisar och kostar inte många kronor. Dessa vita är loppisfyndade och jag tycker de är så fina med sina mönster. Annars tycker jag gamla hederliga terracotta krukor är fint att ha blommor i. Dessa är från ikea. 
 
 
Äntligen ett köksfönster som ser snyggt ut. Innan så stod det bara massa fula köksredskap här som man hellre vill stänga in i ett skåp. Köksvågen är loppisfyndad och klockan likaså. Tyckte det blev snyggt färgmässigt att blanda pastell med den dova terracotta/oranga färgen. ( och den vackra bakgrunden är vår altan som är ett renoveringskaos just nu)
 
 
 
Mjälagårdloppis
I Lördags åkte jag till en av mina favoritloppisar här i Örnsköldsvik. Den ligger en bit utanför stan inåt landet mot Bjästa och heter Mjälagårdloppis. Det är en stor lada på 800 m2 fylld med allt från porslin till möbler. De har även en separat byggnad med verktyg och maskiner för de lite mer händiga typerna. Och priserna är riktigt bra loppispriser. 
Här har jag fyndat mycket fina saker och det gjorde jag även denna gång. Jag tänkte att ni får följa med på en follow me around loppis helt enkelt. 
 
( Kika gärna in på mitt instagramkonto för mer spontana bilder @blomqvistellinor )
 
 
 
Som sagt så ligger loppisen drygt 5 km inåt landet från Bjästa. Åker man längs E4:an så är det bra skyltat med tydliga gula anvisningar. Loppisen drivs av ett gammalt par som bor på gården där loppisen ligger. Naturen runtomkring är väldigt vacker och mysig, speciellt en solig sommardag. Riktig lantkänsla med ladugårdsdoft och kobajs. Älskart! 
 
 
Ja, ni ser ju. Det är knappt man vet var man ska börja. Men är det något jag lärt mig så är det att man absolut inte får ha bråttom någonstans när man ska ta sig an loppisar. För att inte gå miste om skatter och fynd så gäller det att du använder hela din kropp i letandet. Böj dig ner under borden, lyft, gräv och rota runt. För mig är ett loppisbesök ren terapi och en möjlighet för mig att bara vara. Jag går runt i långsam takt och rekar bland dukar och koppar. Men nu går vi vidare tycker jag! 
 
 
Letar ni efter fina mormors koppar eller kanske till och med fulla serviser, handvirkade dukar, gardiner och tabletter så kommer ni hitta det här. Själv har jag varit tvungen att sätta köpstopp på just virkade dukar då jag ej längre har plats hemma... 
 
 
Vackra kaffekannor och lampor finns i överflöd!
 
 
För att inte tala om alla möbler som detta ställe har. Kolla in denna skönhet!? Om vi bodde i en herrgård skulle jag förvara allt mitt finporslin här! 
 
 
 Hej där!
 
 
 Alltså den här lampskärmen har jag suktat efter vid varje besök. Tycker mönstret är helt fantastiskt. Kanske dags att slå till?
 
 
Vackert landskap <3 
 
 
Jag kom därifrån med 3 fynd och 150 kr mindre i plånboken.
En bakform för sockerkakor i olika varianter, en korgbehållare för våra stekspadar och det bästa av allt... 4 stycken djupa tallrikar från Gustavsbergs serie Willow. Är förälskad i dessa. Mer blå vitt porslin åt folket! 
 
Är ni sugna på att fara dit kan ni gå in på deras facebook sida för mer info, sök bara på Mjälagårdloppis. 
 
Ha en fin Söndag kväll!