Vår Retrohall
 
Nu tänkte jag att ni skulle få se hur hallen blev! Vi började i somras med att riva ut vattenreningen som stod i hallen och flyttade ut den till en av bodarna. Plötsligt hade vi en rymlig hall men som behövdes fixas upp rejält. Dessutom hade vi en vattenskada i golvet så vi rev ut allting och satte igång. Det är Magnus som har gjort allting helt själv till och med ragit rör och el.  Vi har inte tagit hjälp av någon förutom när vi skulle lägga våtrumsmatta i garderobsdelen. Han har verkligen varit helt fantastiskt duktig min norrlänning! 
 
Ni får ursäkta bildkvaliten men de flesta bilder togs tyvärr i mörker eller med mobilkameran! 
 
 
Såhär såg det alltså ut när man steg in i hallen! Ena halvan var en lite yta för att ta av sig skor och den andra var utrymme för vattenreningen. Från första början var det en vägg som separerade vattenreningen och hallutrymmet men när vi fick en vattenskada i golvet rev vi bort den. 
Fy vad fult det såg ut, såhär i efterhand kan jag inte förstå hur vi stod ut med denna syn varje dag! 
 
 
Men nu ser samma utrymme ut såhär istället! Nu har vi byggt en garderob eller walk in closet istället med en egengjord skjutdörr. Som ni kan skymta så sitter varmvattenberedaren på väggen, den kunde vi tyvärr inte flytta ut om vi inte ville duscha i kallvatten... Annars har vi nu äntligen fått mer förvaringsutrymme för jackor, skor och fula saker som tvättställ och arbetskläder! Hatthyllan är loppisfyndad såklart!
 
 
Som ni kanske gissat vid det här laget så gillar jag äldre stil så skjutdörren gjorde vi i en "fake" pärlspont. Handtaget köpte vi separat på Beijer bygg. 
 
Taket har vi gjort i spåntad träpanel och det passar supersnyggt då även köket och matrummet har samma typ av tak! 
 
 
Golvet har vi lagt klinkers på också från Beijer Bygg! Då vi valde tapeten innan golvet ville jag ha en färg som passade ihop med den gröna tapeten. Det var svårt då vi inte ville ha en för ljus eller mörk nyans. Men denna terracotta/oranga färgen kändes rätt direkt! På denna bild var golvet ganska nylagt så nyansen är inte helt korrekt! Under har vi lagt golvärme också!
 
 
Tapeterna beställde vi från Retrotapeter.se och i taket satte vi dit spottar som belsyning. Måste nog säga att tapeterna är det bästa med hallen. Älskar det härliga retromönstret och de gröna färgen!  
 
 
 
Och här har vi helheten! Skostället i string, tamburmajoren och smörkärnaren är alla loppisfynd! Tavlan har en kompis till Magnus målat! Är så himla nöjd med resultatet och att ha en funktionell hall med mycket förvaring! 
 
 
 
 
 
 
 
Söndagsro
 
 
Nu var det länge sen bloggen uppdaterades men livet har kommit emellan helt enkelt. Både privat och skolmässigt har det varit tufft så lusten har helt enkelt inte funnits där att blogga. Men nu tänkte jag ge mig på ett försök igen. 
Vad som har hänt sen sist är att hallen numera är helt klar. Det blev riktigt tjusigt och jag tänkte att ni skulle få se den i ett annat inlägg. 
Den här helgen har vi haft fullt hus med vänner från södra Sverige. Inatt kom även vintern till Västernorrland på riktigt med hur mycket snö som helst! Det känns så mysigt och juligt att se huset i vinterskrud och sitta inne med en tänd brasa. Huset har jag smått börjat pynta inför julen med lite gardiner och dukar, varför vänta till december liksom? Idag sov vi ut till lunch och jag bakade scones och dukade upp till mysbrunch medans övriga skottade snö! 
Känns så härligt att jultiden är här då jag fullkomligt älskar att lysa upp huset med stjärnor och adventsljusstakar, baka saffransbullar och tända brasor. Men detta kommer inom ett par dagar bytas ut till sandstränder, 30 gradig värme och bikini då vi åker till.... HAWAII!!! Helt sjukt, vi ska till Hawaii, på andra sidan jorden liksom. Har fortfarande inte fattat det men på Onsdag åker vi och det kunde inte komma mer lägligt.
 
Jag får se om jag tar med kameran, men annars kan ni följa mig på instagram för bilder @blomqvistellinor