Dagens bestyr
 
Till morgonkaffet invigde vi min nya kaffekanna från Rörstrand som jag fyndade i veckan! Funkade utmärkt och gav en extra mysig känsla!
I Köket har små påskliljor slagit ut! Tulpaner och påskliljor är mina favoritblommor, finns det något annat som ger mer hopp om Våren? 
Min Lördag fortsatte med min sedvanliga rutin, loppis! Där hittade jag bla. dessa Pyro skålar från Gefle men de fick snällt stå kvar! 
Min favorithylla!
Dagens loppisskörd blev en djup Willow tallrik från Old gustavsberg och Elsa Beskows barnbok "Den nyfika aborren" Jag samlar nämligen på äldre barnböcker som jag själv växte upp med, Astrid Lindgren, Elsa Beskow och Sven Nordqvist mm. Tänker att mina framtida barn ska få dem sen måste jag erkänna att jag blir nostalgisk av att läsa dem själv. 
Post- loppis fika! 
 
Vilken härlig Lördag, solen har skinit och stundtals har det blivit så varmt att vinterjackan nästan åkt av. Jag har varit på loppis och fyndat lite medans sambon tränat och på eftermiddagen tog vi en födelsedagsfika med hans bror. Nu är jag ensam hemma och njuter av lite egentid och fika medans sambon jobbar. Resten av kvällen kommer att fortsätta i lugnets tecken, precis som jag vill ha det! Ha en fortsatt fin Lördag!
Tapetprover och renoveringstankar
 
Vårt hus befinner sig i ett konstant renoveringsbehov och det kommer nog vara så i ett par år till. Framförallt är det den ekonomiska biten som sätter stopp men också vår tid då vi endast bor här på helger och lov. Men from första Juni kommer vi bo här permanent vilket kommer innebära mer tid till att renovera huset. Likt förra sommaren kommer även denna att fyllas med renovering och diverse småprojekt. Största fokus i år kommer ligga på att fixa värmen i huset genom att tilläggsisolera väggarna inifrån och byta värmepump mm. Just nu blir vårt hus så fasligt kallt vintertid och värmen sticker ut genom de tunna väggarna. Det har gått åt enorma mängder ved och elräkningarna har inte varit särskilt roliga heller. Och eftersom värmepumpen ska bytas ut och den sitter i köket/matrummet så kommer vi börja med väggarna där. Ett himla tråkigt projekt kan det låta som och dessutom så syns det ju inte. För en otålig själ som mig hade jag såklart hellre velat göra köket först som syns men är det något jag lärt mig sen jag flyttade in i hus så är det att det är de osynliga sakerna som är viktigast för husets hållbarhet och värde. 
Tanken med köket/matrummet är att totalrenovera köket som kommer bli i funkisstil fast med en modernare funktion. Den hemska plastmattan som just nu agerar golv ska bytas ut till ett vackert massivt furugolv och väggarna ska få halvväggs pärlspont och en fin tapet. Idag trillade det ner fyra stycken tapetprover i brevlådan som jag tänkte ni skulle få se! 
 
 
Dessa två heter Anna och kommer från Boråstapeter. Jag gillar det diamantformade mönstret och de skära bladslingorna och attd et känns lite "enkla" men endå inte tråkiga. 
Köket kommer att ha luckor i samma nyans som klockan hehe. En pastell grön färg. Frågan är hur färgen passar ihop med den blå eller gröna tapeten? Vad tycker ni? Kommentera gärna! 
Sen beställde vi även hem dessa två skönheter från Sandbergs tapeter i grönt och blått som heter Vera! Jag såg de första gången på Claras blogg och förälskade mig direkt i det blommiga mönstret med små rutor i bakgrunden. Jag är dock lite osäker på dessa i matrummet, men kanske i vardagsrummet eller sovrummet som också ska tapetseras om!? Eller funkar de i köket också? Det ska ju vara pärlspont med på halva väggen. 
Många beslut som ska fattas men som jag känner just nu lutar det lite mer åt Anna i grönt från Boråstapeter och kanske den blå Vera från Sandbergs i vardagsrummet. Kommentera gärna vad ni tycker!
 
 
Får det vara lite kaffe!?
Vackert bladmönster
 
Som ni säkert vet vid det här laget är jag tokig i koppar. Speciellt kaffekoppar i olika färger, mönster och storlekar. Det är min svaghet helt enkelt och tur är väl det att det fullständigt kryllar av de på loppisar! Men något jag inte har haft är en kaffekanna att ha till mina koppar, förens idag då jag åkte till PMU här i Umeå och spontanfyndade denna goding ovan! En kaffekanna av märket KOKA från Rörstrand. Älskar formen, färgen (blåvitt porslin <3) och det vackra bladmönstret!
Den ska invigas till helgen så nu är bara frågan, får det vara lite kaffe!?