linsgryta med smak av kokosmjölk
Linser är en baljväxt som är sprängfylld med protein, väldigt mättande och superbillig! Tyvärr upplever jag att det blivit förknippat med mycket "tråkig" vegetarisk mat och att det kan vara svårt att få till smakerna. För mig tog det lång tid att tycka om linser MEN i dagens vegetariska recept tipsar jag om en riktigt smarrig linsgryta med många goda smaker som även den mest skeptiska människa kommer tycka om. Du kan dessutom göra storkok på den som räcker i flera dagar (perfekt för mig som är student) 
Du behöver:
Olja att steka i
1/2 msk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 msk finhackad färsk ingefära
1 gul lök finhackad
2 vitlöksklyftor finhackade
1 tsk salt
1 burk krossade tomater
1 dl belugalinser (det ser lite ut, men tro mig, de sväller) 
1 dl russin
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk
250 gram körsbärstomater
Gör såhär: Fräs spiskummin, lök och vitlök i oljan. Tillsätt krossade tomater, ingefära, gurkmeja, salt, linser, russin och vatten. Låt sjuda i 35-40 min under lock tills linserna är mjuka. Rör ner kokosmjölken och körsbärstomaterna. Servera med ris och en klick mango chutney eller ät med en god bit bröd till! Smaklig måltid! 
 
 
Auktionssöndag
Idag var jag på auktion för första gången i mitt liv. Loppisar och retrobutiker har det blivit mycket av men aldrig en riktig auktion med skrikande budgivning och klubbor som smäller i bordet. Var helt fascinerad av alla människor som ropade hem sina fynd. Riktigt trevligt och jag kan bara föreställa mig att det måste vara ÄNNU roligare på sommaren när man kan sitta utomhus i värmande sol. Det här var absolut inte sista gången och jag längtar till sommaren och fler auktioner. 
 
Det var helt sprängfyllt med saker från golv till tak!
Det var jag och 20 pensionärer till, mitt rätta element med andra ord och jag budade faktiskt på en himla fin rokoko stol men som jag tyvärr förlorade budgivningen på.
För övrigt har vädret varit helt fantastiskt idag. Krispig och kall luft ihop med solens varma strålar och det känns verkligen som att det sakta börjar gå mot Vår!
Något auktionsfynd blev det inte men istället fick jag med mig 4 assietter av märket Fenix från Gefle!
Solen som letar sig in i köket ger hopp om Våren!
 
Skärt rosa ihop med vitt kan vara den finaste färgkombinationen på porslin, näst efter blåvitt förstås! 
Nu väntar en lugn Söndagkväll och en ny vecka i Umeå!
 
 
 
Husets karaktär
 
Jag älskar vårt hem. Med små steg möblerar, bygger och renoverar vi det till vårt drömhus. Dess karaktär präglas av andra människors skräp och bortglömda saker som jag ger nytt liv och skapar nya minnen igenom. Vilket privilegium, att få använda någon annans tidigare ägodel, som hen själv har skapat, burit och använt!