Husets karaktär
 
Jag älskar vårt hem. Med små steg möblerar, bygger och renoverar vi det till vårt drömhus. Dess karaktär präglas av andra människors skräp och bortglömda saker som jag ger nytt liv och skapar nya minnen igenom. Vilket privilegium, att få använda någon annans tidigare ägodel, som hen själv har skapat, burit och använt! 
 
 
 
 
Alla Hjärtans dag present
 
På alla hjärtans dag hade min fina norrlänning gjort ett hemmagjort "presentkort" till mig på valfritt loppisfynd för en viss summa pengar. Så idag for vi på Röda korset och Rebuy som ligger här i Umeå. Jag kom därifrån med tre fina saker! Vi tar oss en titt!
 
Detta ursnygga Uppsala Ekeby/ Gefle fat fick jag för 30 kronor! 
Lite engelskt porslin från Staffordshire England! 
Jag hittade även 6 stycken glas som jag samlar på. Men jag vet inte vad detta är för design? Jag har trott att det är Verecco utifrån det diamantformade mönstret men på prislappen stod det att de var franska vintage glas? Kanske är det någon av er läsare som vet? Kommentera gärna då!
 
 
 
 
Vegetarisk carbonara
 
Veckans vegetariska recept är en riktig god och krämig pasta carbonara med svamp och parmesanost! Vill nog påstå att den är godare än den klassiska med bacon i. 
Du behöver:
Valfri mängd Spagetti 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 gram blandad svamp (vi kör champinjoner)
2 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl finriven parmesanost (spara lite att strö över maten)
1 dl persilja (freestyla om du som jag älskar persilja) 
1 tsk flingsalt
1 tsk svartpeppar
Gör såhär: Koka upp pastan. Skär gul löken, vitlöken och champinjonerna och stek i olja, krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädden, osten och äggulorna. Blanda ihop pastan med svampröran och häll över grädden. Toppa med persilja. Ät och njut!