Mättande Fetaostpaj
 
Paj kan ju vara den enklaste och mest mättande maträtten som finns. Sno ihop lite deg och kasta i vad du har hemma så är middagen klar. Men här kommer ett mer specifikt recept på en mättande fetaostpaj som är en riktig favorit hos oss. Du behöver: 
För Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
3 msk iskallt vatten
Gör såhär: knåda ihop mjöl och bitar av smöret, tillsätt vattnet och knåda ihop degen. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen på 200 grader (vi kör varmluft) i ca 10 minuter. 
För Fyllning:
250 g körsbärstomater
1 Broccoli huvud (man kan även ha spenat istället) 
1 eller 2 paket Fetaost
Soltorkade tomater efter behag /vi älskar soltorkade tomater och brukar ha i mycket) 
Gör såhär: Skär broccoli, tomater och soltorkade tomater och lägg i det förgräddade pajskalet, smula fetaosten över.
För Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
Basilika eller timjan (jag brukar pressa i en vitlöksklyfta för mer smak) 
Gör såhär: Vispa ihop alla ingredienser och häll över pajen med fyllningen. In i ugnen ca 200-225 grader (beroende på ugn) i 30-40 minuter! Har ni varmluftsugn så räcker 30 minuter annars kan den lätt bli bränd, så håll koll på pajen! 
 
Ät och njut! 
 
En helt vanlig Lördag
 
Våran Lördag började likt många andra med sovmorgon och en kopp kaffe. Idag fick det bli Gröna anna koppen!
 
 
 
Efter frukosten for jag iväg på mitt bästa helgnöje, loppis såklart! Jag hittade denna fina våg i gul pastell färg men den fick snällt stå kvar på hyllan. Istället fick denna följa med hem...
 
 
Ett retro kakfat av märket Staffordshire England från 50-talet kan jag tippa på! 
 
 
Fatet fick invigas lagom till 3-fikat i sällskap av tant brun! 
 
 
Lördagsmiddag blev kikärtsbiffar, bakad potatis och hemmagjord tzatziki! Lyxigt värre och desto mer fint när man lägger upp maten i skålar och på uppläggningsfat. Hett tips för en trevligare dukning. Mina Gröna Anna fat är loppisfyndade.
Nu ska jag spendera resten av kvällen i soffan! Ha en fin Lördagkväll! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vegetarisk middag
 
 
Jag tänkte introducera en ny kategori här på bloggen, nämligen Vegetariska Recept. I vårt hushåll äter vi bara vegetariskt och det av den enkla anledningen att Magnus varit vegetarian i över 15 år. Så när vi träffades blev det enklast att jag också åt det. Men jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte saknar kött alls. Vegetariskt är gott, fräschare, nyttigare och framförallt skonsammare för miljön. Självklart är det inget fel med att äta kött och alla får göra som de vill men jag tror att det är viktigt att vi äter mindre kött för att minska miljöpåverkan framförallt. 
Så i denna kategori tänkte jag dela med mig av våra vegetariska recept som cirkulerar hemma hos oss. De är väldigt enkla och inte alltför tidskrävande. Funkar som vardags eller helgmat. Vissa är gjorda på färska varor och ibland använder vi sojaprodukter. 
 
Först ut blir en Mustig Hallomistroganoff som ersätter den klassiska korvstroganoffen. 
Du behöver:
2 paket hallomi (400g)
Ett paket krossad tomat (500g)
2-3 Morötter
1 Gul Lök
1 Vitlöksklyfta
1 msk Tomatpure
1 msk Senap (gärna dijon)
1 dl Vatten
1 dl Grädde 
salt, peppar och timjan om man vill! 
Gör såhär:
Skär morötter och hallomi i stavar. Hacka löken och vitlöken. Stek först hallomin så den får färg, tillsätt löken, morötterna och vitlöken. Stek ihop. Tillsätt tomatpure, rör ihop. Lägg i senapen, krossade tomater, vatten och grädde och rör ihop. Salta, peppra och tillsätt timjan om du vill. Låt sjuda några minuter och servera med ris eller annat alternativ! Ät och njut!