Projekt: inreda altan
 
 
Utöver alla tusen projekt som pågår i vårt hus så har jag tagit på mig ett till, riktigt roligt och utmanande projekt. Jag kallar det projekt: Inreda altan. Vi har en helt fantastisk inglasad altan med havsutsikt som man kan vara på året runt. Den har så mycket potential till att bli en riktigt trevlig plats och ett extra rum. Men, istället så har den blivit ett förråd för virke, isolering och renovering. Den är inte alls en trevlig plats att vara på och inga snygga utemöbler har den heller, förens nu! 
 
Jag har en vision över hur jag vill att den ska se ut. Det ska finnas en ordentlig matgrupp med mycket plats för gäster. Dessa möbler har inte införskaffats än och kommer nog få vänta till nästa sommar. Men något som har införskaffats är en möbelgrupp med inredning till den så kallade "myshörnan" som jag planerar att ha i ena hörnet. Allt är införskaffat second hand och på loppisar såklart, därav det så kallade utmanande projektet. Att fixa en altan för en spottstyver. Måste säga att jag lyckats väldigt bra hittils.
 
Eftersom altan är ett kaos i nuläget så ställde jag upp en provisorisk hörna för att ni ska kunna se hur jag tänker att det kommer se ut så fort allt virke är borta (!!)
 
Vi tar oss en titt!
 
 
 
 
Här har vi då min vision av hur jag vill att det ska se ut. Allt ni ser på bilden är loppisfyndat. Mattan, möblerna, krukan och piedistalen! Totalt så har allt tillsammans kostat 600 kr!  (bjuder på en glimt av renoveringskaoset i trädgården)
 
 
Jag vill att myshörnan ska vara lite som ett vardagsrum, med lite murrig jugend känsla. Här ska man känna sig hemma! Jag ville ha en orientalisk matta i en grön färg. Och tänk, så fann jag en på loppis för en 100 lapp! 
 
 
Rottinggruppen fyndade jag på köp och sälj- Övik facebooksida. Två fåtöljer och soffa med dynor samt bordet för 400 kr... second hand at its best!
 
 
I krukan tänkte jag ha en grönväxt av något slag eller en lampa, inte riktigt bestämt mig än. Piedistalen fyndade jag idag för 60 kr och krukan för fick jag för 40 kr.
 
Tror det kommer bli supermysigt när allt står på plats. Utöver sakerna på bilderna tänker jag mig en massa ljusstakar i mässing, kanske en virkad duk över piedistalen och lite annat småfix. Här kommer vi sitta kyliga höstkvällar med en tidning och något varmt i koppen, så mysigt!
 
Det enda frågetecknet nu är om jag ska behålla piedistalen i den träfärgade nyansen eller om jag ska kasta över en tjusig duk? Jag vill ju helst inte måla vitt men det kanske funkar... Kan ni inte kommentera vad ni tycker här nedan så får vi se!?