Halloumitacos med avokadokräm
 
Här kommer en vegetarisk tvist på tacos som jag måste säga är mycket godare än den vanliga varianten. Perfekt för er som tröttnat på det vanliga tacoreceptet och vill lyxa till Fredagsmyset ytterligare. Om det blir halloumiröra över dagen efter, kan man tillsätta krossade tomater och en skvätt grädde så har man en halloumigryta! Inget matsvinn här inte! Du behöver:
Halloumiröra
Olja att steka i
2 paket halloumi
1 paket svarta bönor (400 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 msk tacokrydda
1 paket hårda nachoskal (går bra med mjuka bröd)
salt
Tillbehör
Machesallad eller valfri sallad
2 dl creme freche eller naturell yogurt
Avokadokräm:
2 avokados
lite citronjuice
chilikrydda
1 vitlöksklyfta
Gör såhär: Hacka gul lök, paprika och vitlöken. Stek i olja i ett par minuter. Tärna halloumin och stek separat. Tillsätt paprikan och löken med halloumin. Skölj bönorna i vatten och häll ned i stekpannan med halloumin och paprikaröran. Krydda med tacokryddan och lite salt. Gör sedan avokadokrämen genom att mosa avokadon med en gaffel, pressa i vitlöken och smaksätt med citronsaft och chili. Servera i tacoskalen med sallad och en klick creme freche. Ät och njut!