Sötpotatisgryta med ris
I veckans vegetariska recept bjuder jag på en mustig sötpotatisgryta med smak av jordnöttssmör som jag blev tipsad om häromdagen av en vän på mitt program. Den är också vegansk så den passar även dig som inte äter mjölkprodukter!
Du behöver: 
2 st gul lök
2 msk olivolja
4 st sötpotatisar
4 st vitlöksklyftor
5 cm färsk ingefära
3 tsk spiskummin
1 tsk chilli flakes (om du gillar mer hetta)
1 paket passerade tomater
4 msk tomatpuré
2 dl jordnöttssmör
2 grönsaksbuljongtärningar
70 g färsk babyspenat
Gör såhär: Hacka gul löken och stek den mjukt på svag värme i en gryta. Rör om hela tiden. Tärna sötpotatisen och tillsätt i grytan med riven ingefära, spiskummin, chili och vitlök. Rör om hela tiden och fräs tills sötpotatisen fått lite stekyta. Häll i passerade tomater, tomatpure, jordnöttsmör och buljongtärningarna. Rör om och låt sjuda på medelvärme under lock tills sötpotatisen mjuknat. Ha sist i spenaten och servera med ris eller valfritt tillbehör! Smaklig måltid!